Welke spullen kun je tijdens wintersport beter huren en welke koop je?

Veel mensen die op wintersport gaan twijfelen of ze skimateriaal zelf gaan kopen of dat ze het beter kunnen huren. Die twijfel is best voor te stellen omdat skimateriaal nu niet het goedkoopste materiaal is. Daarnaast gebruik je skimateriaal misschien maar twee weken per jaar, of er moet in Nederland een flink pak sneeuw vallen waardoor je er hier ook gebruik van kunt maken. Dus wat is nu eigenlijk verstandig? En welke spullen huur je dan en wat kun je beter kopen?

wintersport tui banner

Laten we beginnen met de spullen die je (makkelijk) kunt huren, zeker voor die twee weken. Als je skimateriaal gaat huren kun je dat hier in Nederland doen of in de plaats waar je gaat skiën. Dit laatste is misschien wel het slimste om te doen want je hoeft geen dakkoffer op je auto of je houdt meer ruimte over in je auto om andere spullen mee te nemen.

Vooraf online huren van wintersport spullen

Je kunt online spullen voor wintersport bestellen Dat is fijn, omdat je die spullen thuisgebracht krijgt en daar kunt passen. Je staat dan niet in een drukke winkel in een klein hokje dikke winterkleding te passen. Een ander voordeel is dat je bijna alles in één keer kunt aanschaffen vanuit je luie stoel. Van skisokken tot sneeuwschoenen en van handwarmer tot de juiste winterkleding om lekker warm in te blijven.

Maar wat heb je zeker nodig als je op wintersportvakantie gaat? Zeker als je voor de eerste keer op wintersportvakantie gaat, is dat moeilijk in te schatten. Ook als je met kinderen op wintersportvakantie gaat, is dat best lastig. Dan stel je jezelf eerst de vraag; welke spullen huren we voor de wintersportvakantie? Je kunt, zeker als je voor de eerste keer op wintersportvakantie gaat, het beste je ski’s, skischoenen en skistokken huren in de plaats waar je op wintersport gaat. Wanneer je vaker op wintersportvakantie gaat, kun je overwegen om zelf schoenen te kopen.

landal wintersport banner

skibinding in de sneeuw

Welke wintersportspullen koop je?

Als je op wintersportvakantie gaat moet je zorgen voor goed isolerende, maar wel warme kleding. Skikleding moet niet te strak zitten, maar moet wel waterafstotend zijn. Het beste kun je laagjes dragen zodat je, als het warmer wordt, iets uit kunt trekken. Daarnaast moeten je goede handschoenen hebben en ook een skihelm. In de meeste landen is het dragen van een skihelm op de piste verplicht. Dat komt omdat hoofdletsel nog steeds één van de meest voorkomende letsels is op wintersport. Ga je in een tijd waar het echt koud kan zijn dan is thermo-ondergoed ook een must. Skikleding zorgt ook voor bescherming tegen regen, wind, sneeuw én valpartijen.

Overige wintersport benodigdheden

Ga je lange skitochten houden dan is een skirugzak ook ideaal voor het meenemen van alle spullen die je onderweg nodig hebt of voor het opbergen van extra kleding. Heb je vaak koude handen dan kun je hiervoor handwarmers aanschaffen. Als je niet aan het skiën bent dan zijn handschoenen, een sjaal en een muts ook wel fijn. Ook zonnebrandcrème en iets om op je lippen te smeren is geen overbodige luxe. Bedenk dat de batterij van je telefoon sneller leeg gaat als het koud is. Een goede binnenzak in je ski-jas is dus een must. Een powerbank is ook handig want zo kun je in elk geval je telefoon opladen zodat deze vol blijft. Een volle telefoon is belangrijk voor het geval er iets gebeurt en voor de foto’s natuurlijk.

sunweb wintersport skipas banner