last minute skivakantie Kerstmis

Wanneer je last minute skivakantie Kerstmis boeken?

Tienduizenden Nederlanders en België gaan met kerstmis op wintersport vakantie. De één gaat graag met het hele gezin skiën in Oostenrijk, bijvoorbeeld Tirol, terwijl de ander liever een wintersportbestemming in Zwitserland of Italië uitzoekt. Eén ding is zeker, kerstmis is een speciale periode.

wintersport tui banner

Actieve, last minute skivakantie?

Voor de meesten een periode om samen met familie en gezin te zijn voor anderen juist een periode om er actief op uit te trekken. Voor die laatste groep, de actieve mensen is een wintersportvakantie met kerstmis ideaal. De vraag is echter wanneer je last minute skivakantie met kerstmis te boeken? Doe je dat een week voor kerstmis als het zeker is dat er voldoende sneeuw ligt?  Of boek jij je wintersportvakantie Kerstmis al 3 maanden van tevoren?


skiën met kerstmis

Twee weken voor kerstmis je wintersport vakantie boeken.

Tegenwoordig kunnen ze weersvoorspellingen maken voor een periode van ongeveer 2 weken in de toekomst. Of je nu nu een last minute skivakantie Kerstmis Oostenrijk, Italië of Frankrijk wilt boeken, de weerkundige bureau’s kunnen met vrij grote zekerheid aangeven of er een pak sneeuw zal vallen in jouw populaire wintersportgebied of niet. Dat stelt je in staat om ongeveer 14 dagen voor kerstmis een wintersport vakantie te boeken.

summit wintersport banner

Een last minute skivakantie kerstmis met vrij grote sneeuwzekerheid. Je kunt ook wel 3 a 4 dagen voor kerstmis nog je skivakantie boeken. De kans is groot dat de mooiste appartementen en chalets aan de piste dan al verhuurd zijn. Kerstmis is nu eenmaal een periode dat mensen er massaal op uit trekken. Ook luxe appartementen met privé sauna en zwembad zijn in deze periode van bezinning, zéér gewild.


Met kerst naar Tsjechië

Als je aan een uitje met kerstmis denkt, denk je waarschijnlijk niet aan een land als Tsjechië. Toch biedt dit land uitstekende wintersport- en apres ski mogelijkheden. Met name de ski- en langlauf mogelijkheden in het Reuzengebergte zijn uitstekend. Hier vind je informatie over een last minute skivakantie Tsjechië.

wintersport chalet gelukkig stel

landal wintersport banner

Last minute skivakantie Kerstmis met vriendengroep boeken.

Als je met je vrienden een kerstreis wilt boeken en denkt aan een wintersport reisje is het verstandig geen last minute kerstmis te boeken kort voor vertrek. Grote wintersport accommodaties zitten met kerstmis standaard vol en ook hotels hebben in de kerstperiode geen plaats voor groepen. Ons advies is dan ook. Als je met je vrienden een skivakantie met kerstmis wilt boeken, doe dat dan niet last minute. Reserveer ten minste 3 maanden voor kerstmis en groot vakantiehuis, chalet of groepsverblijf aan de piste. Doe dit gelijk met het reserveren van skipassen en eventueel aanvullende vervoer. In het geval van een autovakantie met kerstmis. Vergeet ook niet op tijd de verplichte vignetten voor toegang op de diverse snelwegen te reserveren.


samen in de skilift

Als single op reis met kerstmis.

Veel alleenstaanden boeken met kerstmis een alleenstaande wintersport vakantie.  Je gaat dan met een groep op wintersport vakantie en verblijft in een hotel of appartement. De vraag is of je zo een wintersport alleenstaande reis kerstmis als last minute moet boeken. Wij denken van niet. Als je met kerstmis niet alleen thuis wilt zijn en van wintersport houdt, is het raadzaam minimaal 1 maand voor kerstmis je wintersport groepsreis te boeken. Alleen dan is de kans groot dat er nog plek is. Boek overigens zo een kerst groepsreis allee als het vertrek gegarandeerd zijn. Er zijn ook volop reizen met kerstmis beschikbaar die alleen doorgaan als er voldoende deelnemers zijn. Een last minute single skivakantie Kerstmis met gegarandeerd vertrek geeft je meer zekerheid.


wintersport sneeuwpracht

Wintersport vakantie grote groep

Indien je een wintersport vakantie met een grote groep wilt boeken, is het ook in andere periodes als Kerstmis wijs om dat niet last minute te doen. Zeker als je een groot wintersport vakantiehuis Frankrijk wit boeken, wordt aangeraden dit tenminste een aantal maanden voor vertrek te doen.


sunweb wintersport skipas banner